Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi snijeg u Gorskom kotaru: ograničenja u prometu

18.03.2019.

11:39

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Od kalendarskog početka proljeća dijele nas tri dana, no zima u Gorskom kotaru zasad ne posustaje. Uslijed nagle promjene vremena je, uz zahlađenje, nakon ranojutarnje kiše u Gorskom kotaru oko podneva počeo padati snijeg koji je iznenadio neke vozače.

Zbog novog snijega svim se cestama Gorskog kotara vozi uz zimske uvjete, iz prometa su isključeni kamioni s prikolicom i tegljači, no voditelj Ispostave autoceste Rijeka–Zagreb u Delnicama Valentin Crljenko upozorava na nesavjesne vozače. 

Dodaje da promet zasad teče bez većih zastoja, ali je problema bilo s vozačima bez zimske opreme te onima koji nisu poštivali zabranu kretanja za kamione s prikolicom i tegljače. 

Ožujak je mjesec kada se, zbog brzih promjena vremena, u kratkom vremenskom razdoblju mijenjaju i uvjeti na cesti. Crljenko na to upozorava s razlogom jer su, na žalost, zabilježili nekoliko lakših prometnih nezgoda, srećom bez ozlijeđenih osoba.

Međutim, ima štete na vozilima i opremi autoceste, a Crljenko procjenjuje da je do nezgoda došlo zbog nepoštivanja uvjeta na cesti i neprilagođene brzine.

Snježnih oborina bit će i u nastavku dana te dijelu sutrašnjeg, pa se vozače, uz podsjećanje na obvezu korištenja zimske opreme, upozorava da način i brzinu vožnje prilagode vremenskim i cestovnim uvjetima. Poslušajte:

Ne vjerujte ožujku ako putujete kroz Gorski kotar, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.