Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi snijeg u Gorskom kotaru, popodne razvedravanje

15.01.2016.

12:21

Autor: Nenad Lučić, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon tjedan dana toploga vremena i južine, koji su otopili sav snježni pokrivač u Gorskome kotaru, zima se vratila. Od jutra je padao snijeg, a zimski uvjeti na autocesti Rijeka-Zagreb ukinuti su nešto poslije podneva. Očekuje se prestanak oborina.

Jak vjetar ometa i promet na moru. Prekinute su brzobrodske veze između otoka Paga, Raba, Lošinja i Cresa s Rijekom - katamarani su od jučer vezani u riječkoj luci. Ne plovi ni brod iz Malog Lošinja do Unija i Suska.

Snježne oborine u Gorskom kotaru postupno slabe, pa su od 12:15 na autocesti  Rijeka-Zagreb od Kikovice do Bosiljeva ukinuti zimski uvjeti. Time je goranskim područjem, nakon petosatnog prekida, između priobalja i unutrašnjosti iznova uspostavljen teretni promet kamionima s prikolicom i tegljačima. Jutrošnje isključivanje kamiona iz prometa prošlo je bez teškoća.

Zimski uvjeti i zabrana za kamione s prikolicom i tegljače ranije je uvedena i još uvijek traje na ostalim cestama Gorskog kotara, gdje se zbog snijega na kolniku vozi usporeno. Ipak, nisu zabilježeni znatniji problemi niti kašnjenja autobusa. Na goranskom je području od jutros palo 10 do 15 centimetara snijega.

Postupni prestanak oborina, a time i normalizacija prometa, očekuje se nakon podneva. Ipak, i sljedećih dana promet bi mogao ometati najavljeni jak vjetar. O stanju u Gorskom kotaru javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.