Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi Vinodolski je pravo gradilište

28.02.2016.

11:30

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novi Vinodolski - treći grad po površini u Hrvatskoj ne spava, misle ozbiljno, pripremaju katalog investicija, žele pokazati sve što imaju, od obale do ljepota zaleđa - jednostavno ne gube vrijeme! Novi je pravo gradilište.

Već na ulazu sve vam je jasno: niču čak dvije marine, jedna - Muroskva - sa 170 vezova trebala bi otvorena dočekati sezonu.

Novih 350 vezova, zamislite sliku koja širi priču - turizam, hoteli - Novome bi odlično leglo 1.500 novih kreveta. Ako se izgrade obje marine, a nema razloga da tako ne bude, onda je to poziv novim ulaganjima, novim investicijama, a Novi po tom pitanju ima prekrasnih prostora, sačuvanih koji su Prostornim planom birani isključivo za hotele.

U međuvremenu na Jadranskoj magistrali sanacija crnih točaka, gradnja kanalizacije gdje nedostaje, gradnja zajedničke pretovarne stanice za Novi, Crikvenicu, Vinodolsku općinu i Senj pa dalje via Marišćina, snovi postaju stvarnost.

U Novom, očito puše dobar, novi vjetar. 

Novi je pravo gradilište, uvjerio se u to i Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.