Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi Vinodolski: niču marine, gradi se kanalizacija, širi se plaža

07.05.2016.

13:09

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novi Vinodolski ususret glavnoj turističkoj sezoni pravo je gradilište - dvije marine, sustav kanalizacije, širenje plaže, krpanje crnih rupa - samo je dio započetoga. Gradska uprava dobro je zasukala rukave.

Mogućnosti je stvarno puno pa su neki detalji poput zamaha ruralnog turizma još na čekanju.

Tempo je dobar, u gradskoj luci i na putu prema Povilama niču marine, gradi se kanalizacija, širi se plaža, dio radova možda će zbog sezone biti i zaustavljen, no slika Novoga bit će puno ljepša.

Na tri lokaliteta u gradu Novome gradimo kanalizaciju, skoro 2 kilometra. Praktički završetkom tih radova će naselje Novi biti 100% pokriveno kanalizacijom, kaže 
gradonačelnik Velimir Piškulić.

Kod hotela Novi Resort proširuje se 200-tinjak metara plaže, a stigli su i novi investitori, talijanska tvrtka Valtur iz Milana, najam 6 plus 6 godina. To je vrlo ozbiljna tvrtka koja je iz turizma, ima puno ovakvih resorta i hotela u vlasništvu ili najmu, u Grčkoj, Italiji, Španjolskoj. Ovo je prvi njihov resort u Hrvatskoj. Početak je vrlo dobar, prvi koraci suradnje jako su dobri. Ja sam zadovoljan i vjerujem da će tako i ostati, dodaje Piškulić.

Početak, s Tour of Croatia je bio više nego dobar, a dogodine možda bude i novi kamp, a to je onda 70 tisuća noćenja više u Novome.

Domaćini će prema Resortu pokrenuti i turistički vlakić, a kad marine budu gotove trebat će im još tisuću do tisuću i pol novih kreveta. Stvarno puno novoga u Novome!

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.