Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi Vinodolski: novi Dom zdravlja, dostupniji građanima

05.11.2020.

15:25

Autor: Branka Malnar, Tatjana Sandalj

Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka

Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Župan Zlatko Komadina je sa suradnicima obišao novu zgradu Doma zdravlja u Novom Vinodolskom. Na dvije etaže uređene su nove ordinacije i laboratorij. Investicija Doma zdravlja je vrijedna 11 i pol milijuna kuna.

U novom objektu veličine 762 četvorna metra, četiri su ordinacije obiteljske, dvije dentalne medicine, jedna pedijatrije, turistička ambulanta, dentalni laboratorij i patronažna soba s popratnim prostorijama. Uz objekt je i otvoreno parkiralište s 22 mjesta.

Ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič istaknuo je da se o toj investiciji počelo razgovarati prije šest godina, a financiranje se osiguralo kreditnim zaduženjem Doma zdravlja PGŽ koje se planira zatvoriti realizacijom prihoda od prodaje postojeće zgrade. Razliku u pokriću troškova građenja snositi će grad Novi Vinodolski i Dom zdravlja PGŽ.

Na tom području je oko pet tisuća stanovnika kojima se pruža zdravstvena zaštita, a tijekom sezone se ta brojka višestruko povećava. 

Poslušajte kako o novom prostoru govore ravnatelj Mozetič, župan Komadina te liječnice čije su ordinacije tamo smještene:

Mozetič i Komadina: o sadržaju i značenju, pripremila Branka Malnar

Što novi objekt znači liječnicama, pripremila Branka Malnar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.