Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi Vinodolski: održana nastava, školu obišle inspekcijske službe

06.10.2017.

13:17

Autor: Neva Funčić, Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom danas je održana redovna nastava. Nakon jučerašnjeg prosvjeda roditelja, koji su odbili poslati djecu u školu, danas su školu obišle inspekcijske službe.

Roditelji su jučerašnjim prosvjedom htjeli poslati poruku da se mora riješiti slučaj nasilnog učenika prvog razreda koji je vršnjacima čak prijetio nožem.

Roditelj djeteta s poremećajima u ponašanju zadužen je da obavi određene korake prilagodbe, prije nego dječaka ponovno uključimo u redovnu nastavu, rekao je ravnatelj škole Boris Turjak, te najavio nastavak suradnje s roditeljima i stručnim službama Ministarstva.

Podsjećamo, prema tvrdnjama roditelja druge djece, prvašić je nožem prijetio učenicima u svom razredu. Navode da je riječ o romskoj obitelji koja živi u neodgovarajućim uvjetima, a djeca su bez roditeljskog nadzora prepuštena sama sebi. 

Rješenje problema Turjak vidi u preuzimanju odgovornosti roditelja za njegov odgoj i ponašanje. Centar za socijalnu skrb dogovorio je s roditeljima da problematični učenik u sljedeća dva tjedna prođe sve potrebne preglede i stručni nadzor kako bi se utvrdile mogućnosti daljnjeg postupanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.