Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi Vinodolski: radovi na poboljšanju infrastrukture Poslovne zone Zapad

17.08.2019.

11:41

Autor: HRT - Radio Rijeka

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić i direktor izabranog izvođača radova Arsen Bistričić (Foto: Grad Novi Vinodolski)

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić i direktor izabranog izvođača radova Arsen Bistričić (Foto: Grad Novi Vinodolski)

Foto: - / -

U Novom Vinodolskom jučer je potpisan Ugovor o izvođenju radova na projektu Razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture u Poslovnoj zoni Zapad – Novi Vinodolski s izvođačem radova tvrtkom Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić i direktor izabranog izvođača radova Arsen Bistričić. Gradonačelnik Piškulić predstavio je navedeni projekt koji se odnosi na ulaganje u poboljšanje kvalitete i dostupnosti osnovne infrastrukture u Poslovnoj zoni Zapad u Novom Vinodolskom.

Poboljšanjem kvalitete i dostupnosti infrastrukture omogućuje se aktivacija neaktivnih parcela u poslovnoj zoni, nove investicije, povećanje broja poduzetnika, povećanje broja novih radnih mjesta, ali i očuvanje postojećih radnih mjesta koja su ugrožena zbog izostanka investicija u konkurentnost postojećih poduzetnika.

Poslovna zona „Zapad“ nalazi se na zapadnom području Grada Novi Vinodolski uz županijsku cestu Novi Vinodolski-Bribir, a nastala je na području bivše Drvne industrije Vinodol. Projektom je obuhvaćen dio poslovne zone Zapad, površine cca 12.71 ha, koji je djelomično izgrađen, te postoji izgrađena infrastruktura koju koriste trenutno aktivni poduzetnici i njihovi korisnici, no ista je devastirana, neadekvatna, te otežava poslovanje, smanjuje kapacitet rada, onemogućuje širenje djelatnosti i nadogradnju poslovnih prostora. Projekt je stoga usmjeren na poboljšanje kvalitete i dostupnosti zajedničke infrastrukture u Poslovnoj zoni Zapad u Novom Vinodolskom.

U Poslovnoj zoni Zapad trenutno posluje 14 poduzetnika. Poslovna zona "Zapad" je prema tipu aktivnosti uslužno-mješovita, a trenutno je u zoni najzastupljenija djelatnost pratećih usluga u nautičkom turizmu (održavanje plovila, servisiranje motora, suha marina), te postoji snažan interes za širenje upravo ove djelatnosti.

Očekuje se da će realizacija ovog projekta doprinijeti aktivaciji još minimalno 8 poduzetnika, što će doprinijeti i povećanju broju zaposlenih, ali i proširenju postojećih djelatnosti u poslovnoj zoni.

Danas je potpisan Ugovor s odabranim izvođačem radova, u vrijednosti od 9.161.249,30 kuna, odnosno s PDV-om ukupno 11.414.061,63 kune. U tijeku je nabava usluga stručnog nadzora građenja i koordinatora zaštite na radu, te se početak radova planira 26. kolovoza 2019.

Nakon predstavljanja navedenog projekta i potpisivanja ugovora o izvođenju radova predstavnici Grada Novog Vinodolskog, izvođača radova, tvrtke „Izgradnja“ d.o.o. iz Crikvenice i predstavnici medija posjetili su lokaciju Poslovne zone – Zapad.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.