Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:36 / 04.01.2018.

Autor: Neva Funčić

Novi Vinodolski: svečana sjednica povodom obilježavanja Dana Grada!

Foto: TZ Novi Vinodolski

Foto: TZ Novi Vinodolski

Foto: - / -

U Novom Vinodolskom je danas u 18h najavljena svečana sjednica Gradskog vijeća, povodom obilježavanja Dana Grada - 6. siječnja. Naime, 6. siječnja 1288., prije 730 godina, u frankopanskom je kaštelu u tadašnjem Novigradu potpisan Vinodolski zakon, jedan od najznačajnijih naših kulturnih spomenika.

Uz ovu, Novi Vinodolski u ovoj godini obilježava još dvije značajne obljetnice: 140 godina turizma i 25 godina Grada.

Gradonačelnik Velimir Piškulić ističe kako je godina velikih obljetnica i godina ambicioznih planova. Ovogodišnji proračun Grada iznosi 63 milijuna kuna, a u planu su brojni projekti: izrada projektne dokumentacije za aglomeraciju Klenovica-Smokvica-Općina Vinodolska; vodifikacija Gornjeg Zagona i priprema za izgradnju vodovoda do Krmpota; završna sanacija odlagališta Duplja; izgradnja infrastrukture za poslovnu zonu Zapad te novih dionica gradske i županijske ceste.

I u turizmu su najavljene nove investicije. "Imamo strašan potencijal i očuvane lokacije za gradnju hotela. Izgrađene su dvije nove marine i počela je adaptacija hotela Lišanj, koji će iduću sezonu dočekati sa četiri zvjezdice", najavio je gradonačelnik Piškulić, te istaknuo kako se Vindodolska rivijera želi brendirati kao destinacija kvalitete. Najavljene su i investicije u agroturizam, u izgradnju hotela Klek u luci, hotela San Marino te obnove Novi Resorta do punog sjaja. 

Poslušajte razgovor:

Foto: TZ Novi Vinodolski

Foto: TZ Novi Vinodolski

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.