Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi Vinodolski: Zanimljiva inicijativa vezana za davno prošla vremena

06.01.2021.

12:16

Autor: Josip Krmpotić

Foto ilustracija: Goran Kovacic / PIXSELL

Foto ilustracija: Goran Kovacic / PIXSELL

Foto: - / -

Novi Vinodolski, danas u spomen na 6.siječnja 1288., kada je donesen i potpisan Vinodolski zakonik slavi Dan grada bez pompe i svečanostiuvažavajući trenutak u kojem živimo. Na kraju jedne stvarno čudne godine zahvalni smo našim sugrađanima na suradnji.

Lanjske smo godine napravili puno dobroga posla, uređen je lukobran u Povilama, plaže i šetnice, sanirano odlagalište otpada "Duplja", dovršena izgradnja Doma zdravlja, počeli smo projekt koga ćemo dovršavati u ovoj godini, a to je rješavanje otpadnih voda cijele naše aglomeracije rekao je gradonačelnik Novog Vinodolskog, Velimir Piškulić.

Uz to, u godini koja je tek krenula nadamo se najesen početku gradnje obilaznice oko Novoga, uređenju diijela Parka Ivana Mažuranića, ali i parkirališta u luci te dobroj turističkoj sezoni.

Udomili smo već 40-tak žitelja Sisačko-moslavačke županije, kaže gradonačlenik Piškulić, a u suradnji s Hrvatskom akdemijom znanosti i umjestnosti pokrenuli jednu zanimljivu inicijativu vezanu za davno prošla vremena:

Velimir Piškulić, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.