Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi vrtić u Fužinama počeo je s radom, zadovoljni roditelji i djeca

03.09.2019.

13:55

Autor: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

Nakon dovršetka izgradnje i u lipnju održanog svečanog otvorenja, novi je vrtić "Snježna pahulja" u Fužinama započeo novu pedagošku godinu. Fužine su prva općina u Gorskom kotaru koja je ustrojila vrtić kao samostalnu ustanovu, nastojeći time dati poticaj demografskoj obnovi.

U tom je nastojanju, pri realizaciji 9,5 milijuna kuna vrijednog projekta, pretežiti dio ulaganja, oko 6 milijuna, osiguran potporama Europske unije. Nažalost, nadležna država agencija još uvijek nije počela isplaćivati taj iznos, no unatoč tome, ovotjednim početkom rada u suvremenim uvjetima zadovoljni su zaposleni.

Iako su se nadali nešto boljim upisnim rezultatima, već sada je vidljiv niz efekata izgradnje novog objekta, ističe načelnik Općine Fužine David Bregovac. "U vrtić je upisano 31 dijete, a upisni kapacitet je pedesetak mališana, što znači da ga nismo uspjeli popuniti. Uvjeti su fenomenalni, a o najmlađima skrbi sedam zaposlenih – 5 odgajateljica, te po jedna kuharica i spremačica", rekao je Bregovac

U formiranju cijene maksimalno se nastojalo pomoći roditeljima, koji plaćaju 800 kuna, a sve ostale troškove namiruje Općina Fužine, istaknuo je načelnik. Najzadovoljniji su, naravno, sami roditelji.

"Žena i ja radimo u Rijeci i nikako nam ne odgovara smještaj djetata u delničkom ili riječkim vrtićima, jer bismo u tom slučaju dijete morali buditi u 5 sati izjutra. Zato je ovo velika prednost. Imamo novi i odlično napravljen vrtić, u kojem je djeci lijepo. Lijepo je i nama, pa bismo i mi ponekad željeli ostati", ističe u šali roditelj jednog od predškolaca Marino Mance. Poslušajte prilog Nenada Lučića:

Proradio vrtić Fužine, pripremio Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.