Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi vrtić za fužinske predškolce

14.06.2019.

13:23

Autor: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Više od tridesetero djece predškolskog uzrasta s područja Općine Fužine novu će pedagošku godinu započeti u novom vrtiću, no s ciljem dugoročnog poboljšanja demografske situacije prostor je uređen za prihvat pedeset i dvoje mališana.

Nedavno izgrađeni objekt vrtića je jučer predvečer svečano otvoren u sklopu središnjeg dijela proslave blagdana općinskog i župnog zaštitnika Svetog Antuna Padovanskog. U vrtiću će boraviti dvije odgojne skupine starijih predškolaca, a Fužine odsad imaju i mogućnost upisa najmlađe djece u jaslice.

U Fužinama mogu biti zadovoljni i zbog činjenice što je najveći dio ulaganja u kapitalni projekt dječjeg vrtića osiguran kroz potpore Primorsko-goranske županije, države i europskih fondova, istaknuo je na svečanosti općinski načelnik David Bregovac.

"Cijela realizacija tog projekta je koštala 9,5 milijuna kuna. Iznimno sam sretan što smo kroz razne fondove uspjeli osigurati 90 posto udjela u investiciji. Nakon svega, nama kao općini ostaje realizirati obvezu od 1,3 milijuna kuna, a to je po meni jako uspješno i znatno će nam olakšati daljnji rad", dodao je Bregovac.

David Bregovac: Iz fondova smo osigurali 90 posto udjela u investiciji, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.