Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi znanstveni inkubator za početak trećeg izdanja manifestacije ReScience

29.09.2016.

12:08

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz svečano otvaranje inkubatora u hali na novoj adresi u Ulici Milutina Barača 60, obilježit će se večeras 20 godina postojanja Regionalne razvojne agencije Porin, dok će se sutra (petak 30. rujna) održati treća znanstvena manifestacija ReScience.

Građani će imati priliku vidjeti konkretnu prostornu, organizacijsku i financijsku pomoć mladim poduzetnicima putem Porina, a koji su u sferi novih tehnologija doveli proizvode do stupnja serijske proizvodnje.

Bit će prezentirana tri proizvoda - električna punionica koju su razvili studenti Tehničkoga fakulteta, električni bicikl koji je razvio bivši zaposlenik tvrtke "Rimac automobili" i elektrooprema koja će se u Rijeci ugrađivati u automobile.

Program novog izdanja ReSciencea obuhvaća gostovanje velikih imena iz svijeta znanosti. Bit će predstavljeni njemački titanski 3D print, a znanstvenici iz Italije govorit će o primjeni 3D tehnologije.

Ono što bi građanima moglo biti posebno zanimljivo je i drugo po redu natjecanje u upravljanju dronovima u Hrvatskoj, koje će se održati sutra u novoj hali RRA Porin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.