Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novinaru Eduardu Kišiću međunarodna nagrada F.E.S.T.!

27.09.2017.

11:34

Autor: Alen Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Eduard Kišić, dugogodišnji novinar Radio Rijeke, dobitnik je prestižne međunarodne turističke nagrade POVELJA F.E.S.T. 2017. koju dodjeljuje europska federacija turističkih novinara sa sjedištem u Rimu. Čestitamo kolegi Ediju Kišiću!

Međunarodna nagrada POVELJA F.E.S.T. utemeljena je pred 35. godina u Rimu. Nakon Italije i Poljske, od 2003.godine dodjeljuje se u Hrvatskoj u okviru INTERSTAS/Međunarodne smotre turizma, filma, krajobraza, najuspješnijim pojedincima, za njihovu izvrsnost i zasluge u razvoju turizma.

POVELJU F.E.S.T. 2017. dobio je "Za izniman doprinos radio i TV novinarstvu, turističkom novinarstvu i aktivnostima FIJET-a". 

Ovom nagradom kolega Eduard Kišić ušao je u međunarodni Klub zaslužnih za razvoj turizma kojeg je vrsnim reportažama promovirao na valovima Radio Rijeke i Hrvatskog radija cijeli svoj radni vijek.

U obrazloženju stoji: "Vašim visoko profesionalnim i izuzetno kvalitetnim radom u domeni Vašeg profesionalnog djelovanja, pridonoseći time kreativnom turističkom novinarstvu, a time i boljem razumijevanju među državama i narodima. Ocjena je da time značajno pridonosite prepoznatljivosti, vrednovanju i daljnjoj popularizaciji, tako i oblikovanju turističkog i kulturološkog proizvoda, kojim se promiče, oplemenjuje i obogaćuje ukupnost međunarodne turističke ponude."

Nagrada će mu biti uručena 10. studenoga u Solinu na Međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.