Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novitet u proračunu Čabra: demografski poticaji

16.12.2021.

11:37

Autor: Nenad Lučić

Novitet u proračunu Čabra iduće će godine biti demografski poticaji

Novitet u proračunu Čabra iduće će godine biti demografski poticaji

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Nakon prvog i neuspjelog pokušaja prije petnaestak dana, vijećnici Grada Čabra u srijedu navečer jednoglasno su usvojili prijedlog proračuna za 2022. godinu. Ukupni prihodi procijenjeni su na gotovo 20,2 milijuna kuna. 

Osim toga, s nekoliko prihvaćenih amandmana najavljena su veća ulaganja u vatrogastvo, promidžbu lokalne samouprave, turističku valorizaciju čabarskog dvorca Zrinskih te kupnju nastavnih pomagala učenicima srednje škole. 


Iz proračuna Grada Čabra dogodine će se financirati i jedna nova, demografski poticajna mjera, namijenjena mladim obiteljima, istaknuo je gradonačelnik Antonio Dražović.

Novina u ovom proračunu je iznos od 250 tisuća kuna namijenjen mladim obiteljima koje su spremne doseliti u Čabar.

Antonio Dražović

Dražović dodaje da tom mjerom posebno ciljaju one koji su spremni kupiti stare i derutne nekretnine, jer je poanta obnoviti i iskoristiti postojeće stambene objekte prije gradnje novih. 


Dakle, pet obitelji može računati na potpore od po 50 tisuća kuna, a ostavili su i prostora za slučajeve kada netko želi doseliti i pokrenuti vlastiti privatni posao. U tom slučaju iz gradskog proračuna se mogu generirati i veći novčani iznosi, naglasio je gradonačelnik Čabra. Poslušajte izjavu:

O demografskoj mjeri za mlade obitelji koje žele doseliti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.