Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novo kombi-vozilo za vatrogasce u na području Vrbovskog

19.04.2016.

18:54

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zajedničkim financiranjem lokalne samouprave, gradske Vatrogasne zajednice i Primorsko-goranske županije nabavljeno je 200 tisuća kuna vrijedno kombi-vozilo, koje će koristiti vatrogasci iz naselja Jablan.

Zbog raštrkanosti naselja, a time i brojnih vatrogasnih društava, održavanje sustava zaštite od požara na području Grada Vrbovskog zahtijeva znatna ulaganja. 

Odlukom da se sufinanciranjem osigura kupnja danas uručenoga kombi-vozila nije riješen samo jedan od problema vatrogastva Grada Vrbovskog, već i postignut dogovor za budućnost, vjeruje zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula koji kaže da su uspjeli pronaći model suradnje koji će se nastaviti.

Uskoro će novo vozilo dobiti i vatrogasci iz Gomirja, a sve to sustav zaštite od požara Grada Vrbovskog ne čini samo učinkovitijim, već i jeftinijim, kaže gradonačelnik Dražen Mufić.

Važnost Vrbovskog u sustavu Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije potvrđuje njezin predsjednik Slavko Gauš: "Vrbovsko je nama krajnja točka županije i sigurno imamo interesa da nam vatrogastvo ovog područja bude kvalitetnije", rekao je Gauš. 

Najveća zapreka podizanju kvalitete bila upravo zastarjelost voznoga parka, kaže predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Vrbovskog Zdravko Mihelčić, koji vjeruje da se na buduće donacije neće predugo čekati. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.