Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novo lice Platka: umjetni snijeg, nova žičara i akumulacijsko jezero

16.05.2019.

17:08

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

O budućnosti skijališta i drugih sadržaja na Platku treba razmišljati s optimizmom jer uz postojeće, na toj su lokaciji u planu i nove opsežne investicije, najavio je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, obišavši danas sa suradnicima taj sportsko- rekreacijski i turistički centar.

Dogodine je u planu početak izgradnje nove skijaške žičare - četverosedežnice, tijekom ovogodišnjeg će ljeta biti nastavljeno uređenje pristupne ceste, a bolja promocija ponude Platka nastoji se osigurati suradnjom sa sličnim centrima u inozemstvu.

Ipak trenutačno je najaktualnija izgradnja budućeg akumulacijskog jezera i sustava za umjetno zasnježenje skijaških staza, vrijednog 26,8 milijuna kuna. Korist od toga će biti višestruka, podsjetio je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

"Posebno mi je drago da će buduće jezero biti velika atrakcija, da neće samo služiti kao rezvoar vode za proizvodnju umjetnog snijega, već imati i funkciju novog sadržaja s uređenom šetnicom. Klimatski uvjeti se mijenjaju, više se ne možemo oslanjati samo na prirodni snijeg, već to pitanje moramo rješavati tehnikom, a uz nju bi, prema postojećim studijama, snijeg na skijalištu mogli održavati od 40 do 50 dana", ističe Komadina. Poslušajte izjavu:

Komadina o ulaganjima na Platku, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.