Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novo memorijalno obilježje na Mostu hrvatskih branitelja

15.11.2019.

11:33

Autor: Josip Krmpotić / HRT Radio Rijeka

Novo memorijalno obilježje na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na Delti (Foto: Josip Krmpotić / HRT Radio Rijeka)

Novo memorijalno obilježje na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na Delti (Foto: Josip Krmpotić / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

Na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na Delti na novo memorijalno obilježje položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a na njemu su upisana imena 206 poginulih branitelja s područja bivše Općine Rijeka.

Novo je obilježeje na Delti, upravo na poziciji s koje se kretalo i na koju se vraćalo sa svih ratišta. Uz njega je i glazbena ograda, dar Krapinsko-zagorske županije, a nastala u njihovom Parku znanosti. Na ogradi se udarcima čekića na 35 metalnih cijevi mogu odsvirati početni taktovi "Lijepe naše".

Ukupna vrijednost radova je 748 tisuća kuna, a s 90 tisuća sufinanciralo ih je Ministarstvo brantelja. Predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Prirmorsko-goranske županije, Marija Kovač napomenula je da baš i nisu presretni rješenjem obilježja, ali se unatoč svemu nada da će mladi razumijeti žrtvu poginulih za slobodu Hrvatske i poručila da vjeruje kako će znati cijeniti tu žrtvu.

"Kako god da piše i kako god da je, mi smo se emotivno danas vratili u devedesete godine. Prisjećamo se riječi naših poginulih sinova, koji su tada išli na ratište samo sa željom da naša domovina bude slobodna", dodala je Marija Kovač. Poslušajte izjavu:

Marija Kovač: Prisjetili smo se riječi naših poginulih sinova, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.