Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novo od Lari Mari: "Bremenita šutnja" o labirintu nerealizirane ljubavi

01.04.2018.

13:14

Autor: Iva Pavletić Crnić, Matea Krmpotić

Foto: Iva Pavletić Crnić / Radio Rijeka

Foto: Iva Pavletić Crnić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Bremenita šutnja, četvrti je roman nagrađivanog književnog dvojca Lari Mari, iza kojega stoje autorice Larissa Kunić i Marieta Kola. Dobitnice su Kiklopa i začetnice novoga književnog pravca nazvanog Proza koja liječi.

Njihova proza rasprodana je u tisuće tisuće primjeraka. Lari Mari i njihovi romani osvježenje su na hrvatskoj književnoj sceni, a pišu o onome u što se najbolje razumiju - psiha i duša.
 
"Bremenita šutnja" progovara o seksualnim blokadama, o onome što se događa kada se ne pokaže svoja prava priroda te koju to nezamislivu patnju izaziva. Riječ je o psihološkom romanu koji nadahnjuje i prikazuje vrtlog skrivenih osjećaja i patnje.
 
"Bremenita šutnja" postavlja nekoliko pitanja, a jedno od njih je pitanje prepreke koju nismo uspjeli svladati, pa se sve naše misli konstantno vraćaju u prošlost. To si pitanje postavljaju svi - tinejdžeri, odrasli ljudi, ali i umirovljenici. "To znači da je ovaj roman namijenjen svim generacijama", kažu autorice.
 
Poslušajte zanimljivi razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.