Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novo vijeće Općine Lokve: nadaju se biti jednoglasni oko najvažnijeg

16.06.2021.

09:46

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Uvjerljivom potporom birača Općine Lokve, kandidat SDP-a i HSU-a Toni Štimac zadržao je mjesto općinskog načelnika, a koalicija tih stranaka osvojila je šest od ukupno devet mjesta u Općinskom vijeću konstituiranom u utorak navečer.

Socijaldemokrati će imati i predsjednicu predstavničkog tijela vlasti Sandru Okanović, a dužnost potpredsjednice  obnašat će Sanja Beljan Brkić iz HDZ-a, stranke koja u novom vijećničkom sazivu ima tri mandata. 

Oporba najavljuje da će se s vladajućima sučeljavati predlaganjem vlastitih rješenja i prijedloga, a načelnik Općine Lokve Toni Štimac se nada kako će, kao i dosad, Općinsko vijeće one najbitnije razvojne odluke usvajati jednoglasno. 

"Naše vijeće odlično funkcionira, operativno smo jaki. Iako se u svemu ne slažemo, one temeljne odluke, poput prostornih i razvojnih planova, smo dosad uvijek usvajali jednoglasno. Znači, o onim najbitnijim temama slično razmišljamo i funkcioniramo, nastojeći iz svega izvući ono najbolje", rekao je Štimac. Poslušajte izjavu:

Štimac: Operativno smo jaki, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.