Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novogodišnje odluke uglavnom vezane za karijeru

29.12.2016.

11:24

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Portal Moj posao u novoj se anketi bavio novogodišnjim odlukama. Rezultati govore da novogodišnju odluku planira donijeti 56 posto od ukupno 300 ispitanika. Gotovo polovica kaže da će se njihova odluka odnositi na karijeru, a petina želi bolje obiteljske odnose.

Novogodišnju odluku donijet će više od polovice ispitanika nove ankete portala MojPosao. Manje od četvrtine ispitanika ne planira donositi novogodišnju odluku (23 posto), a neodlučno ih je 21 posto. Od onih koji donose odluku, 46 posto poželjet će nešto vezano za karijeru. Među njima bolji posao ili zaposlenje želi pronaći 65 posto ispitanika, usavršavati se i educirati 38 posto, povećati zaradu 27 posto, a uravnotežiti poslovni i privatni život planira 12 posto.

Među ispitanicima čija se novogodišnja odluka neće odnositi na karijeru, petina (21 posto) želi poboljšanje obiteljskih odnosa, zatim zdravlje i uživanje u životu, navodi portal MojPosao. Da donošenje novogodišnje odluke povećava motivaciju za ostvarenje misli 40 posto ispitanih, suprotnoga je mišljenja 31 posto, a neutralno 29 posto.

Manje od polovice ispitanika, 43 posto donijelo je novogodišnju odluku prošle godine. Ostali smatraju da se odluke ionako moraju donositi tijekom cijele godine, pa "jednodnevne" odluke nemaju smisla. Prošlogodišnju novogodišnju odluku ostvarilo je 35 posto ispitanika, 26 posto još nije, ali na tome i dalje radi, a 39 posto sudionika ankete odustalo je od svoje odluke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.