Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:30 / 11.04.2018.

Autor: Blanka Uzelac

Novosel: Sindikate su razjedinili političari i poslodavci

Mladen Novosel (Foto: Blanka Uzelac / HRT Radio Rijeka)

Mladen Novosel (Foto: Blanka Uzelac / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

"Nismo mi ti koji koče reforme, niti su to radnici, mi samo želimo pravednije plaće i da konačno dođe do reformi mirovinskog, zdravstvenog, obrazovnog sustava i javne uprave", rekao je danas u Rijeci predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel.

Pozvao je sve na prosvjednu povorku i skup u Zagreb, 1. svibnja, kad se obilježava Međunarodni praznik rada. Na novinarska pitanja zašto sindikati ne organiziraju generalni štrajk te zašto su tako razjedinjeni, Mladen Novosel je rekao da naš Zakon o radu generalni štrajk ne dopušta, a razjedinili su ih političari i poslodavci.

"Sindikate su razjedinili političari 90-tih godina i poslodavci. Dakle, mi tu odgovornost ne možemo preuzeti. Ali činimo sve da okupljamo sindikate kad idemo u bilo kakvu akciju, činimo sve da vratimo sindikalni pokret u Hrvatskoj u jednu sindikalnu centralu, ma kako god se ona zvala. Zašto ih u Hrvatskoj ima toliko, za to su, vjerujte, najmanje krivi radnici i sindikati. Drugi odgovor vam ja ne mogu dati", kaže Novosel. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.