Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novouređeni Dom za starije "Volosko" ima 31 krevet više

15.07.2015.

13:00

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Službeno je otvorena novouređena zgrada Doma za starije osobe "Volosko" u kojoj će korisnici živjeti po modelu kućanske zajednice, odnosno dijelit će kuhinju i dnevni boravak.

U cjelokupan projekt Primorsko – goranska županija je uložila milijun eura. Novouređena zgrada povećala je kapacitet Doma za starije "Volosko" za 31 krevet. PGŽ je za potrebe doma kupila zgradu i dvorište te ih adaptirala, a novi Dom omogućuje da svi imaju jednokrevetnu ili dvokrevetnu sobu, istaknuo je župan Zlatko Komadina.

Dom ima 135 korisnika i 58 zaposlenih, a 400 potencijalnih korisnika je na listi čekanja. Ravnatelj Marijan Haupert naglasio je da ih do kraja godine očekuje još radova: "Županija ima u planu poboljšati standard korisnika u postojećem objektu, odnosno sav će se prostor pretvoriti u jednokrevetne ili dvokrevetne sobe, a krajem godine uredit će se i senior park zajedno s potrebnim liftom". Postojeći korisnici će se u novouređenu zgradu useliti sutra. Javlja Marijana Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.