Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novouređeni Kamačnik spreman za turističku sezonu

01.05.2015.

14:29

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Praznik rada u Kamačniku je održano prvo ovosezonsko druženje posjetitelja. Uz nova ulaganja u poboljšanje ugostiteljske ponude, u kanjonu su dodatno sanirane štete od ledoloma koji je lani pogodio Gorski kotar.

Prije nešto više od godinu dana Grad Vrbovsko je od Hrvatskih šuma preuzeo upravljanje ugostiteljskim i drugim izletničkim resursima kanjona Kamačnik. "Za šumare i radnike gradskog komunalnog poduzeća i proteklih je mjeseci bilo dosta posla kako bi se nastavkom sanacije šteta od prošlogodišnjeg ledoloma dodatno poboljšali uvjeti za izletnički obilazak kanjona potoka Kamačnik", rekao je gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

Grad Vrbovsko je ove godine dodatno osigurao 100 tisuća kuna za popravak mostova, radovi na uređenju staze do izvorišta su gotovi i staza je potpuno prohodna, a bit će organizirana i velika akcija čišćenja stabala koja se još uvijek nalaze u vodotoku. Ulaganjima u kapacitete i opremu, te prostore izletničkih nadstrešnica nastojalo se, kaže Mufić, unaprijediti ponudu izletničkog restorana u čiju je novu opremu uloženo 300 tisuća kuna. Proširena je teresa, stoga restoran sada može primiti više od stotinu posjetitelja. U Kamačniku se, nakon prvosvibanjskih događanja, tijekom proljeća i ljeta najavljuju brojne izletničke manifestacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.