Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novouređeno igralište u Delnicama, planova ima još

19.09.2023.

15:31

Autor: Nenad Lučić

Novouređena rekreacijska zona u Delnicama

Novouređena rekreacijska zona u Delnicama

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Grad Delnice je od utorka bogatiji za još jedan, novouređeni park sa spravama za vježbanje i rekreaciju. Financiranje drugog takvog projekta u gradu, vrijednog oko 12 tisuća eura, sa 75 posto donatorskog udjela osigurala je Hrvatska lutrija.

Testiranje novih sprava

Testiranje novih sprava

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Prostorno povećanje zona namijenjenih rekreaciji i uređenju dječjih igrališta, u Delnicama je samo jedan od prvih koraka prema ambicioznijim projektima, poput rekonstrukcije glavnog i pomoćnog nogometnog igrališta te drugih sadržaja vezanih uz sportski turizam. 


Ujedno, postupno se razrađuje i niz manjih projektnih ideja čiji je cilj podići kvalitetu življenja domaćeg stanovništva, istaknula je gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić


Izdvojila je prioritetne projekte koji će se nastojati ostvariti uz potporu europskih fondova: "Sadržaji za koje tek moramo pronaći odgovore na pitanja kako ih riješiti, vezani su uz uređenje igrališta za mali nogomet i futsal. Moramo urediti i otvoreno košarkaško igralište, gdje je nužna zamjena asfalta."


Za iduću godinu planirano je uređenje igrališta u prigradskom naselju Lučice, a projekt je spreman za natječajnu prijavu, naglasila je Mihelčić. Osim toga, dodala je, svjesni su i manjka staza na kojima bi djeca mogla nesmetano učiti voziti bicikl, ali taj će projekt ovisiti o dostupnosti vanjskih potpora. Poslušajte izjavu:

Gradonačelnica o planovima za rekreativne zone

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.