Hrvatski radio

Radio Rijeka

NP Risnjak otvara dječji adrenalinski park

02.07.2015.

08:16

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nacionalni park Risnjak ovu ljetnu sezonu dočekuje bogatiji za tri nova turistička sadržaja: dva edukativna i jedan zabavan.

S 20 tisuća eura ulaganja uz Upravnu zgradu Nacionalnog parka Risnjak uređen je adrenalinski park s devet zapreka namijenjen djeci, a da je mjerama sigurnosti i cijenom korištenja prilagođen toj kategoriji posjetitelja, tvrdi ravnatelj ove javne ustanove Miljenko Gašparac: "Ići ćemo ove godine s popularnom cijenom od 15 kuna. To omogućava polusatno korištenje parka uz pratnju vodiča, a djeca će dobiti kompletnu opremu koja jamči sigurnost." 

Čak četiri milijuna kuna uloženo je u trogodišnje uređenje dva prihvatno edukacijska centra u naseljima Kupari i Razloge: "U Razlogama je "Kuća znanja", posvećena kulturnoj i prirodnoj baštini gornjeg toka rijeke Kupe i samog izvora. Drugi prihvatno-edukacijski centar se zove "Rodna kuća rijeke Kupe", a u tom su objektu uglavnom obrađene flora i fauna", kaže Gašparac.

Osim jačanja turističke ponude, projekti koje trenutačno provodi Nacionalni park Risnjak velikim su dijelom vezani uz znanstvena istraživanja. Danas su predočeni i suvremeni oblici promidžbe prirodnih znamenitosti risnjačkog masiva, dok će srpanjska ponuda manifestacija biti obogaćena jednim organiziranim pohodom planinara te trail natjecanjem u planinarskom trčanju. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.