Hrvatski radio

Radio Rijeka

NZZJZ PGŽ: počelo docjepljivanje novim cjepivom

12.09.2022.

12:08

Autor: Neva Funčić

Distribucija cjepiva

Distribucija cjepiva

Foto: Zeljko Lukunic / PIXSELL

U primorsko-goranskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo na Mlaki od ponedjeljka 12. rujna počelo je docjepljivanje s novim cjepivom koje pokriva i omikron varijantu koronavirusa. 

Adaptirano cjepivo protiv virusa COVID-19 osim originalnog wuhanskog virusa pokriva i omikron varijantu. Prvo docjepljivanje se preporučuje svim odraslim osobama koje su završile primarno cijepljenje, odnosno primile dvije doze Pfizerovog, Moderninog ili AstraZenecinog cjepiva, odnosno jednu dozu COVID-19 cjepiva Janssen. 


Docijepiti se mogu i djeca u dobi od 12 godina i više koja imaju povećan rizik za razvoj teških oblika bolesti COVID-19.


Varijantnim cjepivom provodit će se i drugo boosteriranje koje se preporučuje svim osobama starijim od 60 godina te mlađima od 60 godina s povećanim rizikom za razvoj teških oblika COVID-19. Razmak između prvog i drugog boostera mora biti najmanje tri mjeseca nakon posljednje doze ili preboljenja.


U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ u Krešimirovoj 52a u Rijeci cijepljenje i docjepljivanje je organizirano svakog radnog dana od 8 do 19:30 sati, bez naručivanja, rekla je epidemiologinja Andrea Šuran. Poslušajte izjavu:

dr. Šuran: Cjepivo je namijenjeno za prvo ili drugo docjepljivanje

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.