Hrvatski radio

Radio Rijeka

O razvoju Rijeke do 2027. i odgodi otplate kredita

11.03.2021.

14:01

Autor: Neva Funčić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

U Centru Zamet i putem aplikacija na daljinu, održava se sjednica Gradskog vijeća. Na dnevnom je redu bio prijedlog plana razvoja grada do 2027. godine te prijedlog izmjene odluke o zaduživanju za realizaciju kapitalnih projekata.

Putem aplikacije Otvoreni proračun najkasnije za mjesec dana će se moći pratiti sve transakcije iz proračuna Grada Rijeke, najavio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na sjednici Gradskog vijeća. Pred vijećnicima je prijedlog da se do kraja iduće godine prolongira rok korištenja kredita za obnovu T-objekta i broda Galeb. Riječ je o već dogovorenom kreditu 123 i pol milijuna kuna kod Erste & Steiermarkische Banke, od kojeg je do sada ukupno iskorišteno 52,7 milijuna kuna te je raspoloživo 70,9 milijuna kuna. 

Višesatnu raspravu je izazvao prijedlog plana razvoja Rijeke do 2027. godine. Dio oporbe zamjera nedostatak konkretnih ciljeva, a gradonačelnik ističe da je riječ o stateškom dokumentu. Poslušajte dijelove rasprave Vedrana Vivode iz Akcije Mladih, nezavisne Ivone Milinović te reakciju gradonačelnika Vojka Obersnela:

Vivoda, Milinović i Obersnel na Gradskom vijeću, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.