Hrvatski radio

Radio Rijeka

O stanogradnji u Delnicama: što se čekalo s primjedbama?

29.04.2022.

14:32

Autor: Nenad Lučić

U Delnicama je potražnja za stanovima velika, no odabir čestice, namijenjene stanogradnji, po nekima, vrlo sporan

U Delnicama je potražnja za stanovima velika, no odabir čestice, namijenjene stanogradnji, po nekima, vrlo sporan

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Zbog velike potražnje za kupnjom stanova u Delnicama, grad je, uz iskazano zanimanje investitora, prošle godine odredio česticu namijenjenu izgradnji nove stambene zgrade. Međutim, odluka o prodaji toga zemljišta je, po drugi put u nekoliko mjeseci, na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak skinuta s dnevnog reda.

Nedugo prije sjednice je tridesetak mještana ulica uz spomenutu parcelu peticijom upozorilo kako će najavljeni način gradnje vrlo nepovoljno utjecati na njihovu kvalitetu života. 


S obzirom na podijeljene stavove vijećnika te činjenicu da je među potpisnicima peticije i HDZ-ova predsjednica Gradskog vijeća Ivana Pečnik Kastner, nestranačka gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić takav rasplet ocjenjuje neobičnim, jer, kako kaže, u trenutku sastavljanja dnevnog reda i pripreme sjednice oko uvrštenja te točke nije bilo nikakvih prijepora.

 

"S obzirom da smo svi još lani u prosincu znali da spomenuta čestica treba biti prodana, nameće se pitanje što se dosad čekalo s peticijom te primjedbama i aktivnostima građana?", govori Mihelčić.


U pitanje se dovodi reputacija grada u odnosu prema sadašnjim i budućim investitorima. "Hoćemo li svaki put biti skloni korekcijama odluka, kada nam u njima nešto ne odgovara ili ćemo ih biti spremni odmah donositi i na taj način izbjeći mogućnost da ljude ne dovodimo u zabludu", pita Mihelčić.


Poslušajte izjavu:

Mihelčić: što se čekalo?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.