Hrvatski radio

Radio Rijeka

O višku zaposlenih u 3. maju od jeseni

18.07.2013.

15:31

Autor: Olga Mandić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U 3. maju danas je boravio poslovodni tim Uljanika, zajedno s konzultantom Tomislavom Čorkom iz globalne konzultantske kuće A.T. Kearney, koji će pomagati u predstojećoj integraciji dvaju brodogradilišta. Jutros su održali sastanak s Radničkim vijećem, zatim i s predstavnicima Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u Rijeci, a sastali su se i s gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom.

Stiglo je priopćenje sa susreta čelnika Uljanik grupe s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom u kojem stoji:

Svi sudionici sastanka složili su se da  je najvažniji cilj što prije ugovoriti nove poslove za brodogradilište 3. maj, odnosno za Uljanik grupu, kako bi se napunili navozi riječkoga škvera. Također, tijekom sastanka,  više je puta istaknuto da će, u procesu restrukturiranja Uljanik grupe i integracije Brodogradilišta 3. maj u ovu grupu,  riječki škver ostati zasebna tvrtka, a radna mjesta koja se sačuvaju kroz Plan restrukturiranja, bit će i dalje na riječkom lokalitetu.

Uljanik grupa, naglašeno je,  ima namjeru u 3. maju zadržati djelatnost brodogradnječime su otklonjena sva nagađanja o odlasku brodogradnje iz Rijeke. Razvoj  brodogradilišta 3. maj unutar Uljanik grupe vidi se u izgradnji sofisticiranijih i složenijih brodova, s većom dodanom vrijednošću, koji upravo na taj način mogu biti konkurentni na svjetskom tržištu.


U oba brodogradilišta u tijeku je dubinsko snimanje stanja, a danas su Radničkome vijeću i sindikatima Uljanikovi menadžeri izložili rokove i ciljeve u pripremi za spajanje dvaju poslovnih sustava. Dojam nekih sudionika je da konzultanti žele ubrzati procese, što bi se moglo negativno odraziti na pojedinačne ljudske sudbine.

Predsjednik Radničkoga vijeća Juraj Šoljić nakon sastanka ističe: Ono što je danas decidirano bilo rečeno je da će se neki koncept mjera moći već nazirati do 2. odnosno 3. kolovoza, ali još je daleko informacija kad će se znati o višku radnika. Veći dio ovog viška, kako u Uljaniku tako i u BI 3. maj će se odraziti na zajedničke službe, dok u proizvodnji imamo manjak ljudi. Može se desiti da dio radnika iz administrativnoga dijela budu prekvalificirani i prebačeni u proizvodne procese.

Pitanje svih pitanja je: kako osigurati dovoljno posla da oba brodogradilišta prežive, a radnici zadrže posao. Šoljić tumači da: Uljanik u svojoj knjizi narudžbi ima desetak brodova, mi smo zatražili da se što prije ugovore brodovi kako bi i 3. maj u svojoj knjizi narudžbi imao i poneki brod, a ne samo barže. Rečeno nam je da se već radi na tome. 

Sindikatima je zajamčeno da će redovito biti informirani o svim daljnjim koracima, a slijedeći radni susret zakazan je već idući tjedan. Sve dosadašnje procjene viškova zaposlenih bile su od oka. Konačne liste bit će poznate tek u rujnu.

Poslušajte što je doznala Olga Mandić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.