Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel: Ako dio vijećnika želi nove izbore, spreman sam

10.04.2018.

12:54

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je na konferenciji za novinare ponovio optužbe na račun gradskih vijećnika koji su glasovali protiv poskupljenja komunalne naknade: oni će biti krivi što će se manje održavati javne površine dječja igrališta i parkovi jer će u proračunu za to nedostajati novca.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je redovitu mjesečnu konferenciju za novinare danas sam tematski definirao kao reakciju na, kako tvrdi, orkestrirane napade gradskih vijećnika iz stranaka za koje kaže da ne zna bi li ih nazvao oporbom ili većinom! 

Riječ je o zaredalim medijskim kritičkim istupima Mosta, Akcije mladih i Liste za Rijeku, pa i HDZ-a, povremeno i Bure te njihovim nepristajanjem da se povisi cijena komunalne naknade.

Gradonačelnik Obersnel kaže da je riječka komunalna naknada najskuplja samo u zoni Korza te da je, ovisno o zonama grada, i niža nego drugdje te da nikako nije "harač".

Rekao je i to da vijećnici i građani moraju biti svjesni činjenice da je komunalna naknada jedini gradski prihod koji služi za uređenje nogostupa, cesta, dječjih igrališta i parkova te da će svega toga biti manje jer Gradsko vijeće ne pristaje na podizanje cijene. 

Ponekad je potrebno donositi i nepopularne mjere, poput podizanja cijena, ali svatko treba preuzeti svoj dio odgovornosti za posljedice, podsjeća Obersnel i svoje političke neistomišljenike izaziva da se ponovno okušaju na izborima, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.