Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel: Autotrolej će opstati; od ponedjeljka putnici moraju imati maske

26.06.2020.

15:09

Autor: Lea Domijan Fišter

Ne pokušavajte se bez maske provući na neka druga vrata (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Ne pokušavajte se bez maske provući na neka druga vrata (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

U korona-krizi se riječki javni prijevoznik našao u velikim problemima zbog pada prometa, a od države nije dobio nikakvu pomoć. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je najavio da će Autotrolej opstati, uz više od 40 posto subvencija Grada Rijeke i drugih jedinica lokalne samouprave.

Savjetnička kuća Apsolon drugu godinu zaredom izradila je veliku studiju digitalne spremnosti gradova u kojoj analizira stupanj digitalne razvijenosti 20 najvećih hrvatskih gradova, a zaključak ovogodišnje studije jest da je većina gradova postigla napredak koji se uglavnom odnosi na broj digitaliziranih usluga, no ne i na njihovu kvalitetu. Po broju administrativnih postupaka i stupnju njihove digitaliziranosti te relevantnosti i kvaliteti sustava i ove je  godine na prvom mjestu među velikim gradovima Rijeka.

Na redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare, riječki gradonačlenik Vojko Obersnel govorio je o subvencijama poduzetnicima u vrijeme korona-krize te najavio da se čeka daljni razvoj situacije koji će značajano utjecati na proračun.

Rebalans kojim će morati smanjiti prihodovnu stranu, bit će donesen na sjednici Gradskoga vijeća 14. srpnja.

Što se Autotroleja tiče, gradonačelnik Obersnel je dodao da će grad izdvojiti 3,5 milijuna kuna za prijevoz korisnika socijalnih porgrama te za građane starije od 65 godina.

Također će pokušati poboljšati prodaju autobusnih karata koje će tijekom srpnja i kolovoza biti 25 posto jefitnije. Pod nazivom "Ljeto u Autotroleju", putnicima će ponuditi dnevne i tjedne autobusne karte po povoljnijim cijenama.

Korisnici usluga Autotroleja još samo do kraja tjedna mogu kod vozača dobiti masku, ako su svoju zaboravili, ali od ponedjeljka se nitko neće smjeti voziti bez vlasite zaštitne maske, reko je u petak riječki gradonačelnik, poslušajte:

Vojko Obersnel: nema vožnje bez maske, pripremila Lea Domijan Fišter

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.