Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel: Čovjek danas sve manje uživa u rezultatima svoga rada

01.05.2016.

13:57

Autor: Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ljudima treba omogućiti jednake šanse za rad i njegove rezultate, kako bi svojoj djeci za budućnost ostavili više nego što su ih sami imali. Zakon profita te grabež banaka i bankarskih lobija u ovom društvu neće i ne smije proći.

Poruka je to sa današnjeg tradicionalnog obilježavanja Međunarodnog praznika rada u mjestu Ronjgi općine Viškovo, a u organizaciji SDP-a Rijeka.

Još prije milijun i pol godina kada je evolucijom odvojen palac od ostalih prstiju na ruci, čovjek je počeo raditi i razvijati se. Međutim, naglasio je riječki gradonačelnik i predsjednik gradskog SDP-a Vojko Obersnel, iako gospodar svoga rada čovjek danas sve manje uživa u njegovim rezultatima

Pridružio mu se predsjednik SDP-a Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina rekavši kako nas na svijetu ima sve više a i profiti su sve viši dok je radnih mjesta, nažalost, sve manje. Zadatak politike je da to promijeni, istaknuo je predsjenik SDP-a Hrvatske Zoran Milanović dodavši da u četiri godine njihova vođenja države nisu u tom naumu bili neuspješni. A ovu Vladu štedimo u zadnja četiri mjeseca, dajemo im šansu. Sada mogu konačno reći da je ovo bilo sto dana zgubljanja. Ponašaju se kao zgubidani, dodao je Milanović. 

Iako je prvomajski program Međunarodnog praznika rada u Ronigima djelomično ometala kiša, svi koji su došli na ovu proslavu mogli su uživati uz živu glazbu te u tradicionalnom besplatnom ručku. 

Javlja Damir Pijaca:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.