Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel i Burić u drugi krug za Rijeku, Komadina ostaje župan

21.05.2017.

22:00

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema prvim privremenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, u Rijeci u drugi krug utrke za gradonačelnika idu aktualni gradonačelnik Vojko Obersnel (SDP) i nezavisni kandidat Hrvoje Burić. Župan Zlatko Komadina (SDP) pobijedio je u prvome krugu i ostaje župan.

Treća politička snaga, iza vodeće SDP-ove i druge po redu HDZ-ove koalicije, i u Gradskom vijeću Grada Rijeke i u Županijskoj skupštini Primorsko-goranskoj je koalicija Akcije mladih, Živog zida i Snage. 

Izborni prag zatim su redom prešle: za Gradsko vijeće Grada Rijeke nezavisna lista Hrvoja Burića, Lista za Rijeku i Pametno, HNS-ova koalicija i Most; za Županijsku skupštinu PGŽ nezavisna lista Hrvoja Burića, Most, Lista za Rijeku i Pametno te HNS-ova koalicija.

Rijeka je ponovno grad s najmanjim odazivom birača u Hrvatskoj - glasovalo je svega 28 posto Riječanki i Riječana, slično kao i na proteklim lokalnim izborima prije četiri godine. U ostalim općinama i gradovima na području županije u prvom krugu pobijedilo je Tomislav Klarić (HDZ) u Bakru sa 72 posto, dok se tijesne borbe za drugi krug vode u Viškovu, Kraljevici, Baški. 

U Opatiji u drugi krug idu nezavisni Ivo Dujmić i SDP-ov Fernando Kirigin, u Kastvu Matej Mostarac (SDP) i Davor Jurčić (Akcija mladih). Ovo su tek prvi rezultati, temeljeni na manjem broju obrađenih biračkih mjesta, pa se mogu očekivati velike promjene u rezultatima.

Vojko Obersnel i Hrvoje Burić svoju su bitku za mjesto gradonačelnika u drugom krugu započeli već večeras u našem programu, a poslušajte i izjavu Zlatka Komadine:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.