Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel najavio dostupnost podataka novčanih transakcija Grada

30.12.2020.

14:55

Autor: Albert Petrović

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Godina od koje smo puno očekivali pretvorila se u godinu za zaborav, rekao je riječki gadonačelnik Vojko Obersnel na konferenciji za novinare u srijedu. Pandemija virusa ostavila je, samo kroz pomoć poduzetnicima, rupu od oko 25 milijuna kuna u gradskom proračunu koji je pretrpio dva rebalansa.

Unatoč svemu program Europske prijestolnice kulture 2020 ostvario je 390 događanja, uz sudjelovanje svih kulturnih ustanova i 360 volontera.

Od infrastrukture ostaje nam Palača šećerane, MMSU, u veljači se otvara Dječja kuća, a početkom 2022. godine i nova Gradska knjižnica. Nakon rekonstrukcije Krešimirove, na tom području vjerojatno će niknuti novi hotel. Iduće godine imat ćemo i brod muzej Galeb, a novu namjenu dobio je i prostor Exportdrva.

Od kad postoje europski fondovi, grad Rijeka je povukao 371 milijun eura, a prema svim istraživanjima primjer smo transparentnosti, kaže Vojko Obersnel najavljujući dostupnost podataka o svim novčanim transakcijama iz gradske blagajne, poslušajte:

Obersnel najavio otvaranje riznice, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.