Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel: "Ne izglasamo li gradski proračun, zaustavit će se svi projekti!"

17.11.2017.

15:22

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik riječkog gradskog SDP-a Vojko Obersnel na konferenciji za novinare upozorio je što bi se moglo dogoditi ako se "nastavi s bezargumentiranom kritikom i destrukcijom u Gradskom vijeću" i ne izglasa gradski proračun za 2018. godinu.

Neizglasavanje proračuna moglo bi dovesti u pitanje realizaciju pripremljenih projekata, za što su već osigurana sredstva, upozorio je Vojko Obersnel na konferenciji za novinare. Naglasio je da prema dosadašnjem iskustvu, nema razloga vjerovati u konstruktivnost postojeće većine u Gradskom vijeću, u smislu usvajanja proračuna. 

"U slučaju nedonošenja proračuna, evidentno je da bi svi projekti bili zaustavljeni na oko šest mjeseci, pa se nadam da će biti dovoljno razuma da se ne propusti prilika organizacije EPK 2020 i veliki iznos osiguranih novčanih sredstava kroz europske fondove od preko 155 milijuna kuna", istaknuo je gradonačenik. Poslušajte izjavu: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.