Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel: neće me smijeniti; riječke tržnice preuzima Rijeka plus

06.07.2017.

16:16

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječka gradska uprava radi normalno, oni gradski vijećnici koji me žele smijeniti neće u tome uspjeti, rekao je danas novinarima gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Najavio je preuzimanje riječkih tržnica od strane poduzeća Rijeka plus te povećanje smještajnih kapaciteta u vrtićima.

Vojko Obersnel kaže kako je sastanak s premijerom Plenkovićem i njegovim suradnicima bio je konstruktivan. Svi projekti koji su im predstavljeni, a posebice projekt Rijeke kao prijestolnice kulture, su potvrđeni.

Na pitanje kako radi gradska uprava, s obzirom na novu konstrituirajuću sjednicu Gradskog vijeća u kojoj SDP i partneri nemaju većinu, Obersnel je rekao da gradska uprava funkcionira normalno, a da on njegove smjene neće biti ništa: "Postoje želje grupe vijećnika da zamijene izvršnu vlast, ali kako to zakonodavac nije predvidio, to baš neće ići."

Od gradskih aktivnosti Obersnel je najavio da će za koji dan riječke tržnice preuzeti poduzeće Rijeka plus. U novu opremu, uređaje i nove tende s vizulanih identitetom uložit će se 20 milijuna kuna, a novi izgled riječkih tržnica bit će početkom iduće godine. "Osnovna ideja preuzimanja tržnica je da se kroz ovo investiranje stvore bolji uvjeti i vjerujemo da će se ta poboljšanja osjetiti već od početka iduće godine", rekao je gradonačelnik.

Obersnel je najavio i povećanje kapaciteta u vrtićima, pohvalio se činjenicom da turizam u gradu na godišnjoj razini raste dvadesetak posto, a najveći porast se vidi u privatnom smještaju. Samo u lipnju privatni smještaj bilježi povećanje od 42 posto: "Što je najbolji dokaz da su naši sugrađani prepoznali ovu jednu novu mogućnost poduzetničke aktivnosti koja je unatrag nekoliko godina u Rijeci bila gotovo nepoznata", dodao je.

A domaćim i stranim turistima bit će na raspolaganju mnogi događaji tijekom ljeta u Rijeci, zaključio je Obesrnel. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.