Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel: Nema govora o blokadi računa ili bankrotu Grada Rijeke

26.02.2017.

19:38

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Medijska nagađanja o tome prijeti li Gradu Rijeci blokada računa i financijski krah, gradonačelnik Vojko Obersnel opovrgava te kaže da su sve to političke igre. O blokadi računa ili bankrotu Grada Rijeke nema straha, tvrdi gradonačelnik.

Medijske špekulacije objavljene su na dan održavanja završnice Riječkoga karnevala, a govore o nalazu državne revizije za 2013. i 2015., kada je Grad Rijeka dobio tzv. uvjetno mišljenje. Postavljeno je pitanje o nepravilnosti u trošenju proračunskoga novca te gotovo 250 milijuna kuna duga državi.

Uvjetno mišljenje dobiva većina jedinica lokalne samouprave i ministarstava u Hrvatskoj, kaže gradonačelnik Vojko Obersnel. Pita se zašto je to vijest baš danas, kada je nalaz državne revizije bio točka dnevnoga reda na Gradskom vijeću prije više od dva mjeseca. Dodaje da Grad uredno podmiruje obaveze prema dobavljačima i nastavlja s ulaganjima. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.