Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel o zazivanju njegove ostavke: Uvijek sam raspoložen za nove izbore!

21.06.2017.

13:17

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Formiranje riječkoga Gradskoga vijeća komentirao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, izabran kao kandidat na čelu koalicije SDP-a, PGS-a, HSU-a, IDS-a, Laburista, SDSS-a i HSS-a.

U Gradskom vijeću ova koalicija ima 15 vijećnika, dvostruko više od prve iduće s tek sedam mandata. Nova koalicija, koja se nakon izbora okupila oko nezavisnog Hrvoja Burića i HDZ-a, a koju je Obersnel ocijenio neprincipijelnom, sada u Gradskom vijeću ima većinu. 

Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Tihomir Čordašev iz Akcije mladih, iz koje već dva tjedna, tvrdi Obersnel, nema odgovora na prijedloge o programskoj suradnji, a Hrvoje Burić zaziva Obersnelovu ostavku. 

Grad funkcionira normalno, kaže Vojko Obersnel, ali dodaje da su birači koji su glasovali za nezavisne i za pojedinačne stranke izigrani. Na zazivanje njegove ostavke kaže da je uvijek raspoložen za nove izbore - poslušajte: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.