Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel: Ostaju na snazi mjere za pomoć riječkim poduzetnicima

13.04.2021.

12:00

Autor: Hina

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izvijestio je u utorak da sve gradske mjere za pomoć poduzetnicima ostaju na snazi i u travnju, zbog novog zatvaranja na području Primorsko-goranske županije. Što s onima koji ne mogu dokazati pad prometa jer su tvrtku otvorili u međuvremenu?

Ostaje na snazi smanjenje zakupnina gradskih poslovnih prostora za one koji mogu dokazati pad prometa te na oslobađanje plaćanja najamnina za terase ugostiteljskih objekata, rekao je Vojko Obersnel na konferenciji za novinare nakon kolegija.

Dodao je da će se poduzetnicima koji ne mogu prikazati pad prometa u siječnju i veljači u odnosu na isto razdoblje prošle godine, jer su počeli poslovati poslije tijekom godine, odobriti paušalno smanjenje najamnine za 20 posto.

Osvrnuvši se na proglašeno dvotjedno zatvaranje u Primorsko-goranskoj županiji, ocijenio je da je opravdano jer vjerojatno nije bilo druge mogućnosti za zaustavljanje velikog rasta broja oboljelih na ovom području.

Grad Rijeka odlučio je da učenici prva četiri razreda osnovnih škola, kojima je grad osnivač, nastave s nastavom u školi, jer je među tim učenicima zanemariv broj oboljelih. Prelazak na online nastavu za tu djecu izazvao bi velike probleme za njihove roditelje koji rade, naveo je Obersnel. U slučaju pogoršanja epidemiološke siutacije u nekoj od škola, ravnateljima je ostavljena mogućnost da samostalno odluče o prelasku na online nastavu i u nižim razredima osnovne škole, dodao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je najavio i sufinanciranje šezdesetak programa udruga na području socijalne i zdravstvene skrbi, od brige o beskućnicima, ovisnicima i umirovljenicima do zaštite životinja. Za to je osigurano više od tri milijuna kuna. Poslušajte izjavu:

Ukupno više od osam milijuna gradskih kuna za zdravstvenu i socijalnu skrb, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.