Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:36 / 20.11.2020.

Autor: Ivan Ribarić

Obersnel predložio proračun od milijarde i dvjesto milijuna kuna

Gradonačelnik Vojko Obersnel (Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka)

Gradonačelnik Vojko Obersnel (Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Izglasavanje novog proračuna za 2021. godinu bit će glavna tema gradonačelnikovog kolegija koji će se zbog pandemije koronavirusa održati elektroničkim putem, izvijestio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel na konferenciji za medije.

Proračun za sljedeću godinu trebao bi iznositi milijardu i dvjesto milijuna kuna, što je povećanje od 7,5 posto u odnosu na tekuću godinu. U brojkama to znači kako će Grad u idućoj godini raspolagati s 80 milijuna više, ali će i rashodi biti povećani za 2,9 posto.

Na proračun će najviše utjecati nova porezna reforma koja će značiti 20 milijuna kuna manje za Grad, ali će donijeti određena povećanja plaća kod građana. Nastavit će se i povlačenje sredstava iz EU fondova, koji će na račun projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture donijeti još 180 milijuna kuna.

Velikih zaduženja u novoj godini neće biti, a na rashode će najviše utjecati završetak kapitalnih projekata poput kompleksa Benčić, uređenje Galeba te Palače šećerane.

Poslušajte Obersnelovu izjavu o proračunu te što je još rekao na konferenciji za medije:

Obersnel o proračunu, pripremio Ivan Ribarić

Obersnel press, pripremio Ivan Ribarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.