Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:30 / 18.04.2017.

Autor: Josip Krmpotić

Obersnel predstavio zamjenike: "stari" Filipović, "novi" Ivaniš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

SDP, PGS, HSU, IDS, SDSS i Hrvatski laburisti potpisali su međustranački koalicijski sporazum za nastup na izborima za lokalnu samoupravu u svibnju u gradu Rijeci, ali i za postizborne dogovore. Obersnelovi zamjenici bit će Marko Filipović i Nikola Ivaniš, predsjednik gradskoga vijeća Oskar Skerbec.

Prije četriri godine rekli smo da se Rijeka vraća kući, ostvarili puno dobrih projekata, a poseban motiv i inspiracija nam je posao na projektu Rijeka EPK 2020, govori kandidat koalicije za gradonačelnika Vojko Obersnel. "Konzervativnu revoluciju moramo zaustaviti, dokazali smo da možemo razmišljati drugačije i sačuvati bogatstvo različitosti i po tome smo svjetionik u Hrvatskoj."

Dodaje da i nakon 17 godina na mjestu gradonačelnika ima motiva za još jedan mandat, te da je pun optimizma i elana. Sigurnu, stabilnu i europsku Rijeku želi izgraditi uz pomoć svih u koaliciji, govori Obersnel. Predstavio je i kandidate za svoje zamjenike: dosadašnjega Marka Filipovića i novoga, dr. Nikolu Ivaniša. Ako koalicija pobijedi na lokalnim izborima, predsjednik gradskoga vijeća bit će Oskar Skerbec.

"Rijeka, naravno, počiva na otvorenosti, na toleranciji i na poštovanju prema građanima, ljubavi prema svom gradu i to je ono što nas je okupilo, taj slobodoumni misleći svjetonazor usmjeren ka boljitku naših građana, ka pozitivnim europskim vrijednostima. A ozbiljnost dosadašnjega rada, iskustvo i znanje ovih ljudi iz koalicije garancija su da ćemo i u narednom razdoblju dobiti povjerenje naših građana", rekao je Obersnel. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.