Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel primio Fiumane koji žive u Italiji: Rijeka je naš zajednički grad

14.06.2019.

15:55

Autor: Selina Sciucca

Gradonačelnik Obersnel s esulima (Foto: Selina Sciucca / HRT Radio Rijeka)

Gradonačelnik Obersnel s esulima (Foto: Selina Sciucca / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

Povodom proslave Dana sv. Vida te Tjedna fiumanske kulture kojeg organizira Zajednica talijana u Rijeci danas je u Salonu Grada Rijeke održan tradicionalni prijem za esule. Fiumane koji žive u Italiji primio je gradonačelnik Vojko Obersnel.

U delegaciji esula, bili su predstavnici Društva za riječke studije (Societa' di Studi Fiumani) iz Rima Giovanni Stelli, Roberto Serdoz i Marino Micich, talijanski konzul u Rijeci Paolo Palminteri, te predsjednica Zajednice Talijana u Rijeci, Melita Sciucca.

Pozdravljajući goste, gradonačelnik je naglasio kako ga raduje ovaj sada već tradicionalni susret s Fiumanima koji žive u Italiji, te potvrdio da je Rijeka naš zajednički grad i da mu je drago da će zajedno s esulima obilježiti blagdan svetog Vida. Također je podsjetio talijanske goste kako je ova godina prošla u znaku priprema za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je gostima poklonio riječke Morčiće, te je primio novo izdanje knjige "Povijest Rijeke" s dodatkom "Rijeka EPK 2020 - "Velika povijest malog grada" i dvije knjige o Paniću i Bolhi i riječkom sportu.

Foto: Selina Sciucca / HRT Radio Rijeka

Foto: Selina Sciucca / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.