Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel prvašićima: Uživajte u svakom novom danu pred vama!

02.09.2018.

16:51

Autor: Radio Rijeka, HRT

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Sutra je prvi dan nove školske godine za oko pola milijuna djece. Među njima i malo više od 39 tisuća učenika prvih razreda, 500-tinjak manje nego lani! Počinje i eksperimentalni program Škola za život.

U razgovoru za Hinu pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj istaknula je kako bitne promjene nisu u dokumentima, nego u učionicama - gdje učenike treba poticati da usvoje vještinu učenja te je poručila: "Uđite u novu školsku godinu otvorenih očiju, umova i srca, budite spremni za istraživanje, učenje i otkrivanje, a sve ono što naučite - primijenite u životu".

U povodu prvog dana škole gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel prvašićima upućuje sljedeću poruku:

Dragi prvašići, počinje jedno od najvažnijih razdoblja u vašem životu. Polazak u osnovnu školu znači da ste spremni na nova znanja, nova prijateljstva i mnoga nova pravila koja ćete usvajati u danima koji dolaze. Želim vam laku i vedru prvu godinu osnovnoškolskog obrazovanja! Učiteljice i učitelji vodit će vas kroz ovo novo doba vašeg odrastanja i pomagati vam da se što bolje snađete u školskim klupama. Njihov posao nije lak, ali vaši osmjesi i lijepo ponašanje velika su im nagrada. Zato budite dobri, pristojni i vrijedni. 

Dane pred vama dijelit ćete s prijateljima iz razreda. Vaša međusobna upoznavanja i druženja bit će najvažniji trenutci boravka u školi. Zbog toga je važno da jedni prema drugima budete dobri i nasmijani i uvijek spremni na uzajamna pomaganja. Neka prijateljstva koja sada započnete, trajat će jako dugo i biti najljepši dio vaših školskih dana. 

Od srca vam želim godinu ispunjenu ljubavlju i smijehom, lako usvajanje novih znanja i vještina i puno veselja. Imajte na umu da su svi ponosni na vas, a to znači da i vi trebate biti ponosni i hrabri i, što je najvažnije, jedni prema drugima uvijek dobri.  

Uživajte u svakom novom danu pred vama! 

 

     

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.