Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel: Talijanski fašisti nisu najavili nikakav nastup u Rijeci

02.11.2018.

15:10

Autor: T. Petrović Čemeljić

Vojko Obersnel (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Vojko Obersnel (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

"Grad Rijeka nije zaprimio nikakav zahtjev, dopis niti najavu o održavanju ikakvog koncerta talijanske organizacije CasaPound u Rijeci“, priopćio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel nakon što se na društvenim mrežama proširila vijest o navodnom koncertu talijanske profašističke organizacije.

"Da smo takav zahtjev dobili, zasigurno bismo ga odbili, s obzirom na fašističke ideje koje propagira spomenuta organizacija, a prema kojima, što se riječke gradske uprave tiče, upućujemo rezolutno: Ne!", napisao je Obersnel i naglasio da se na javnim površinama u Rijeci niti u gradskim prostorima spomenuti koncert ne održava.

"Grad Rijeka ne može utjecati na događanja koja se planiraju i organiziraju u privatnim prostorima, no vjerujem da bi i riječki poduzetnici odbili zahtjev ove organizacije, kao i da se ni jedan riječki promotor ili organizator koncerata ne bi upustio u suradnju s ovom organizacijom“, piše u gradonačelnikovu priopćenju.

Vojko Obersnel naglasio je kako je Rijeka grad s dugim nasljeđem antifašizma i zahvalio svim Riječankama i Riječanima koji su na društvenim mrežama, na kojima se sporna informacija pojavila, uputili jasno i nedvosmisleno "Ne!" te time poručili da fašističke ideje i njihovi zagovornici u Rijeku nisu dobro došli.

Pročitajte cijelo Obersnelovo priopćenje:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.