Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel traži ratifikaciju konvencije: Hrvatska čeka, ali nasilje ne!

05.03.2018.

11:20

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Hrvatska čeka, ali nasilje ne čeka, a kod nas je problematika zaštite žena od zlostavljanja svedena na problematiku roda i više od godinu dana nismo se makli od početka. Rijeka je i u tom slučaju drugačija od drugih, pružamo pomoć žrtvama nasilja, a imamo i Sklonište za žrtve nasilja.

Pozivam i prozivam Vladu Republike Hrvatske da upravo sada,uoči međunarodnog praznika 8. marta - Dana žena, krene u ratifikaciju Istanbulske konvencije jer dosadašnja besplodna, manipulativna, pa i zlonamjerno kanalizirana rasprava vođena u saborskim klupama, Hrvatsku svrstava uz bok zemalja u kojima se razmišlja protiv zdravog razuma - rekao je predsjednik Gradske organizacije SDP-a Vojko Obersnel.

Gradska organizacija SDP-a svim Riječankama poklanja besplatan koncert Mie Dimšić u Centru Zamet, u četvrtak, 8. ožujka od 20 sati. Ulaznice ćemo, rekao je Obersnel, dijeliti sutra i prekosutra, od 11 sati na Korzu. 

Hrvatska čeka, ali nasilje ne čeka, a kod nas je problematika zaštite žena od zlostavljanja svedena na problematiku roda; više od godinu dana nismo se makli od početka. Rijeka je i u tom slučaju drugačija od drugih, pružamo pomoć žrtvama nasilja, a imamo i Sklonište za žrtve nasilja, pa i na taj način pokazujemo da cijenimo ono što su davno pokrenule Rosa Luksemburg i Klara Cetkin.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.