Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel: Zašto Rijeka i dalje nema novi autobusni kolodvor?

24.04.2017.

15:42

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Realizirana obećanja koalicije Ri2020 u proteklom mandatu bila je tema konferencije za novinare na kojoj su govorili Vojko Obersnel i Marko Filipović iz riječkoga SDP-a te Dorotea Pešić Bukovac iz IDS-a.

Nakon mandata dobivenog 2013. nastao je program koji se zove "Rijeka se vraća kući", a odnosi se na vezu s Europskom unijom. On je rezultat razgovora o Rijeci s građanima i stručnjacima te je nastala strategija razvoja grada do 2020. godine. Na konferenciji je bilo riječi o realiziranim gradskim projektima, ali i onima, poput KBC-a, u kojima je Grad Rijeka participirao s najvećim pojedinačnim novčanim iznosom od 45 milijuna kuna.  

Na konferenciji za novinare nezaobilazno se pojavila i tema nerealiziranog autobusnog kolodvora. Obersnel je podsjetio na pregovore s tadašnjim vlasnicima zemljišta, Hrvatskim željeznicama, koji su trajali od 2004. do 2009. A onda je došla velika gospodarska kriza i grad je bio na kraju jednog investicijskog ciklusa, rekao je Obersnel, dodavši da bi novi projekt od 50 milijuna eura posve ugrozio grad. 

Podsjetio je i da nije riječ o kolodvoru s nekoliko perona za autobuse, već velikom komercijalnom kompleksu koji će, uz perone, imati sve prateće sadržaje, ali i hotel, garažu s 900 mjesta, prodavaonice i ugostiteljske sadržaje. U takav projekt nije se moglo krenuti s proračunskim novcem, ali od njega nismo odustali, rekao je Obersnel i dodao:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.