Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel: Zbog novih ovlasti nedovoljan broj komunalnih i prometnih redara

20.03.2019.

15:58

Autor: Lea Domijan Fišter

Gradonačelnikov kolegij (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Gradonačelnikov kolegij (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Dvadeset i jedan komunalni redar i šesnaest prometnih redara nedovoljni su za sve poslove što ih je zakonodavac prebacio na te službenike, a u gradskom proračunu nema dovoljno novaca da bi ih se zaposlilo više, rečeno je danas na kolegiju gradonačelnika.

U tim okvirima i takvim okolnostima, gradonačelnik Vojko Obersnel je zadovoljan njihovim radom, ali je svjestan primjedbi i zahtjeva građana. Problemi zbog pogrešnog parkiranja pokušat će se ublažiti postavljanjem 5 novih sofisticiranih kamera koje omogućavaju fotografiranje registracijskih pločica pa prekršitelji mogu uskoro očekivati i kazne, a da nisu imali kontakt s redarom

Uz to na gradonačelnikovom kolegiju bilo je govora o koncesijama na pomorskom dobru jer Grad Rijeka u prošloj godini bilježi značajan pad prihoda od tih koncesija, uglavnom zbog problema u kojima se nalazi 3. maj.

Osim one koju je za obavljanje djelatnosti trebao plaćati 3. maj, odobreno je 18 novih koncesija za ugostiteljstvo i trgovinu, komercijalno-rekreacijske sadržaje te najam sandolina i pedalina, dok su još 3 koncesije odobrene prethodnih godina i vrijede do kraja ove. Koncesijska odobrenja za te djelatnosti vrijedna su 174.600 kuna, a za dva koncesionara koja nisu platila cijeli dug od 12 tisuća kuna, pokrenut je postupak prisilne naplate, ali ne i brodogradilištu.

Poslušajte izjave:

Obersnel o redarima, pripremila Lea Domijan Fišter

Obersnel o koncesiji 3. maja, pripremila Lea Domijan Fišter

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.