Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obersnel: "Zvijezda ostaje na neboderu dva tjedna, kako je i planirano"

24.09.2020.

13:44

Autor: Josip Krmpotić

Zvijezda na Riječkom neboderu umjetnička je instalacija Nemanje Cvijanovića (Foto: G. Kovačić / Pixsell)

Zvijezda na Riječkom neboderu umjetnička je instalacija Nemanje Cvijanovića (Foto: G. Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Na ordinaciji dr. Nikole Ivaniša, zamjenika gradonačelnika Rijeke, pod okriljem noći razbijena su stakla i ostavljen grafit "Govno crveno". To je očito nastavak demokratskih razmišljanja i pogleda na postavljanje instalacije "Crvena zvijezda" na Riječki neboder, kaže gradonačelnik Vojko Obersnel.

Gradonačelnik je to rekao na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Rijeke, odgovarajući na vijećničko pitanje vezano uz instalaciju. Zvijezda, kao dio projekta Europske prijestolnice kulture, ostaje na Riječkom neboderu dva tjedna, kako je i planirano, a nakon toga će ta umjetnička instalacija nastaviti svoj život na nekim drugim lokacijama, rekao je gradonačelnik.  

S današnje sjednice Gradskog vijeća Rijeke još i informacija da se nastavljaju radovi na skidanju azbesta s krova Osnovne škole Belveder te da se nastava može odvijati normalno. Što se produženog boravka u osnovnim školama tiče, gradonačelnik Obersnel je na vijećničko pitanje odgovorio da je zbrinuto oko 60 posto djece koja su iskazala potrebu za produženim boravkom. Novaca, a ni prostora, za preostalih 40 posto u proračunu nema, pa je roditeljima uputio molbu za razumijevanjem trenutne situacije.

Radovi na kompleksu Benčić, najvećem ulaganju u kuturne objekte od osamostaljenja Hrvatske, odvijaju se uglavnom prema predviđenoj dinamici, rekao je Obersnel. Palača šećerane trebala bi biti otvorena sredinom listopada, Dječja kuća u studenome, a knjižnica, na kojoj su radovi malo zapeli zbog statike, tijekom sljedeće godine.

Poslušajte što je o "Crvenoj zvijezdi" i reakcijama na nju danas rekao riječki gradonačelnik:

Obersnel o zvijezdi i reakcijama na nju, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.