Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obilan snijeg noćas u Gorskom kotaru, na Platku više od pola metra

04.03.2016.

09:26

Autor: Nenad Lučić, Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novi obilan snijeg pao je jutros u Gorskom kotaru. U Delnicama su jutros izmjerena 42 centimetra i jutros je još padao. Ceste su prohodne, zimski uvjeti još su ukinuti. I na Platku ima dovoljno snijega za otvaranje staza, samo treba riješiti tehničke probleme na dvosjedežnici Radeševo.

Prvi dio današnjeg prijepodneva u Gorskome kotaru obilježile su slabe oborine, uz nastavak zimskih uvjeta i zabrane odvijanja teretnog prometa između priobalja i unutrašnjosti. Oko 9:30 zimski uvjeti ukinuti su nakon gotovo 24 sata na dijelu autoceste Rijeka - Zagreb između Bosiljeva i Kikovice, pa je i promet kamiona kroz Gorski kotar ponovno uspostavljen. Mjestimično ima ugaženog snijega, vozi se usporeno, ali bez teškoća i kašnjenja autobusa.

U Crnom Lugu izmjereno je jutros 27 centimetara, na Pargu kod Čabra 30, a u Delnicama 42 centimetra snijega. Najviše snijega jutros je zabilježeno na Zavižanu, gdje ga je napadalo čak 74 centimetara. Snježni pokrivač na Sljemenu je debeo 40 centimetara, a ponovno se zabijelio i vrh Učke.

I na Platku snijeg još uvijek pada. Nakon noći, na skijalištu ga ima više od pola metra. Cesta i parkiralište su očišćeni, a rade pokretna traka na dnu Radeševa i dvosjedežnica Radeševo, doznajemo u Goranskom sportskom centru. Otvorene su staze Radeševo 1 i 2, Turistička i Zavoj 19. Za večeras se planira i noćno skijanje, a sutra bi trebale biti otvorena i staza Pribeniš te, nakon niza godina, Tešanj. Aktivnosti na Platku najavljuje Davorin Klobučar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.