Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obilježavanje Svjetskog dana bolesnika u Rijeci

04.02.2016.

16:36

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U kapucinskom samostanu Gospe Lurdske na Žabici najavljen je program Svjetskog dana bolesnika, koji se u Rijeci obilježava 24. godinu zaredom. Svjetski dan bolesnika utemeljio je sveti Ivan Pavao Drugi, a od 1992. godine Crkva ga slavi 11. veljače.

Poruku Svetog Oca povodom Svjetskog dana bolesnika predstavio je ravnatelj riječkog Caritasa Nikola Uravić, dok je o tribini potaknutoj papinom porukom govorila Asja Valković Mika iz organizacijskog odbora proslave. Otvorena javna tribina "Milosrđe i obitelj" održat će se u utorak, 9. veljače, a na njoj će biti riječi, između ostalog, o modernim dostignućima asistivne tehnologije u radu s osobama s invaliditetom te socijalnim programima Grada Rijeke kojima su obuhvaćeni stari, bolesni i nemoćni.

Na sam blagdan, u četvrtak, u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske bit će služena misa za bolesnike koju će u podne predvoditi riječki nadbiskup Ivan DevčićProslava Svjetskog dana bolesnika i svetkovine Gospe Lurdske odvija se u organizaciji Riječke nadbiskupije, Kliničkog bolničkog centra Rijeka, Medicinskog fakulteta Rijeka, Doma zdravlja PGŽ, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i Medicinske škole u Rijeci. Pokrovitelji događaja su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.